کیست مویی چیست؟

در این مقاله به سؤال کلی  " کیست مویی چیست؟ " ، پاسخ میدهیم و شما را با علائم و راه های درمان کیست موییآشنا میکنیم.

تعریف

کیست مویی به کیسه پوستی پر از مو گفته می شود. این عارضه بین افراد کم تحرک و پر مو که زیاد می نشینند، در ناحیه زیر کمر به وجود می آید. در این عارضه پوستی، مو نمی تواند در جهت طبیعی رشد کرده و زیر پوست می ماند. کیست مویی به علت تجمع مو، پس از مدتی عفونت می کند. با عفونت کردن کیست و خارج نشدن عفونت، بیمار دچار درد و عفونت های مزمن می شود.

علائم کیست مویی چیست؟

ایجاد برآمدگی سفت در ناحیه پایین کمر، نشانه کیست مویی است. متأسفانه کیست مویی در مراحل اولیه نشانه ی خاصی ندارد. پس از عفونت، احساس درد شدید، نشستن و راه رفتن سخت، حالت تهوع و بی قراری، ترشحات چرکی و تب از نشانه های کیست مویی مزمن است. با درمان نشدن کیست مویی، مشکلات غیر قابل جبرانی برای بیمار به وجود می آید. عوارض درمان نشدن کیست مویی عبارت است از:

درد مزمن

با درمان نشدن کیست مویی، بیمار دچار دردهای مزمن غیر قابل تحملی می شود. نشستن و راه رفتن برای بیمار سخت و غیر تحمل می شود.

رشد مو

با درمان نشدن کیست مویی، موهایی که زیر پوست مانده اند مانند موهای طبیعی بدن رشد می کنند. با رشد موهای داخل کیست، احساس درد و عفونت بیشتر شده و کیست مویی بزرگ تر و عمق بیشتری از بدن دچار بیماری می شود. بهتر است بیماری را در مراحل اولیه درمان کنید.

عفونت

با عفونی شدن کیست مویی، عفونت به کل بدن بیمار سرایت کرده و خطرات غیر قابل جبرانی برای بیمار به وجود می آید.

سرطان پوست

کیست مویی یک عارضه پوستی است. این عارضه پوستی به راحتی قابل درمان می باشد. با درمان نشدن به موقع بیماری، ناحیه ای که کیست مویی تشکیل شده، به سرطان پوست مبتلا می شود.

روش های درمان کیست مویی چیست؟

بهتر است پس از مشاهده نشانه بیماری، سریع به پزشک مراجعه و درمان های لازم را انجام دهید. با پیشرفت بیماری هزینه و درد بیماری بیشتر می شود.

درمان خانگی

درمان خانگی با طب سنتی برای رفع بیماری در مراحل اولیه مفید است. پس از پیشرفت بیماری، این روش درمانی بی تأثیر می باشد.

روغن کرچک

به علت خاصیت ضد درد و التهاب روغن کرچک، عارضه کیست مویی با روغن کرچک، سریع تر بهبود می یابد. پنبه نرم و تمیزی را به روغن کرچک آغشته کرده و روی کیست مویی بگذارید. پنبه را با باند محکم کنید. این درمان را روزی 3 بار تکرار کنید.

سیر

سیر با خاصیت های بی شماری که دارد، برای درمان این بیماری نیز مفید است. پس از شستن و له کردن، سیر را روی کیست مویی گذاشته و با باند محکم ببندید. این درمان را روزی 1 بار به مدت 7 روز تکرار کنید. این درمان برای پوست های حساس مناسب نیست.

زرد چوبه

اگر پوست حساسی دارید و درمان با سیر برای تان مناسب نیست، می توانید از زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه را با آب مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. خمیر را روی کیست بگذارید. روزی 2 بار این درمان را انجام دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا برای درمان کیست مویی مفید است. برای ضدعفونی و درمان بیماری، ژل گیاه آلوئه ورا را روی 20 دقیقه روی کیست مویی بگذارید. این درمان می بایست روزی 4 بار تکرار شود.

عسل

با عفونی شدن کیست، درد بیماری بیشتر می شود. عسل را برای بیرون آوردن سموم روی کیست بمالید.

نمک

نمک برای تسکین درد مفید است. برای تسکین درد و خارج کردن مایعات از داخل کیست، از نمک استفاده کنید.

چای کیسه ای

چای کیسه ای را پس از قرار دادن داخل آب گرم و نرم شدن، روی کیست مویی بگذارید. چای کیسه ای بهتر است 10 دقیقه روی کیست بماند. قبل از استفاده از چای کیسه ای آب کیسه را خوب بگیرید.

سرکه سیب

سرکه سیب با خاصیت اسیدی که دارد، برای درمان کیست و دمل ها مفید است. پنبه ای را به سرکه سیب آغشته کرده و روی کیست مویی بگذارید.

درمان دارویی

پس از گذشت مرحله اولیه بیماری، روش درمانی خانگی برای درمان هیچ بیماری تأثیر گذار نمی باشد. قبل از حاد شدن بیماری، می توانید با دارو بیماری خود را درمان کنید. لازم به ذکر است، درمان ها می بایست زیر نظر پزشک انجام شود.

تزریق فنل

فنل یک ترکیب شیمیایی ضدعفونی کننده است. برای جلوگیری از آسیب دیدگی بافت پوست، از ژل پارافین نیز در این روش استفاده می شود. این تزریق با بی حسی موضعی انجام می شود. برای درمان، این تزریق باید چندین بار انجام شود. تعداد تزریق به عمق کیست بستگی دارد.

چسب فیبرین

این روش با بیهوشی موضعی یا عمومی باید انجام شود. این درمان در مراحل اولیه بیماری مفید می باشد.

درمان با لیزر

با استفاده از لیزر کیست مویی به راحتی درمان می شود. این روش درمانی مفید، بدون درد، خونریزی، بی هوشی و زخم و پانسمان است.

از آنجایی که این روش بدون درد و خون ریزی میباشد، امروزه اکثر بیماران ، آن را به دیگر روش ها ترجیح میدهند . همچنین از لیزر برای بسیاری از بیماری ها، مانند  درمان بواسیر، درمان فیستول، درمان فیشر، درمان آبسه مقعدیو  ... استفاده میشود.

 

 


دلایل بروز بواسیر چیست؟

 

بواسیر یکی از بیماری های شایع مقعدی است. در این مقاله، علت های بروز بواسیر را برای شما گردآوری کرده ایم. با اطلاع از دلایل بروز بواسیر، از ابتلا به بیماری و درمان بواسیر جلوگیری کنید.

دلایل بروز بواسیر

با آسیب دیدگی مقعد و مویرگ های مقعدی، بیماری بواسیر به وجود می آید. علت های بروز بیماری بواسیر عبارتند از:

یبوست مزمن

یبوست منشأ بیماری های زیادی است. با کم شدن حرکات روده ای، مواد زائدی که پس از هضم غذا ایجاد شده اند، دفع نمی شوند. یبوست نسبت به شدتی که دارد به 3 نوع خفیف، شدید و مزمن تقسیم می شود. به عدم دفع مدفوع تا 3 روز یبوست خفیف، بیشتر از 3 روز یبوست شدید و داشتن یبوست در طی سال های متوالی یبوست مزمن گفته می شود. دفع مدفوع خشک آسیب های جبران ناپذیری به مویرگ های مقعدی و دیواره های مقعد وارد می کند.

  • علت های ایجاد یبوست
  • مصرف کم آب و مایعات، رژیم غذایی فاقد فیبر و تغییر رژیم غذایی روزمره
  • اختلال تیروئید، سندرم روده تحریک پذیر و سرطان کولون
  • استرس، افسردگی و مصرف قرص های ضد افسردگی
  • مصرف داروهای حاوی کلسیم و آلومینیوم و آهن
  • استفاده بیش از حد از ملین ها
  • کمبود تحرک و فعالیت بدنی
  • اختلال در دستگاه گوارشی
  • خودداری از دفع مدفوع
  • مصرف لبنیات زیاد
  • بارداری

 

دفع سخت مدفوع با فشار

زمان طبیعی برای دفع مدفوع زیر 5 دقیقه است. زمان دفع مدفوع بیشتر از 5 دقیقه، غیر طبیعی بوده و بیماری بواسیر را به وجود می آورد. پس از ابتلا به یبوست، مدفوع در روده خشک می شود. خودداری از دفع مدفوع، روده ها را تنبل می کند. با کم شدن حرکات روده ای، دفع مدفوع به راحتی انجام نمی شود. هنگام دفع مدفوع، شخص مبتلا، مجبور می شود با فشار و زور زدن اجابت مزاج کند. زور زدن برای دفع مدفوع به خصوص برای افرادی که سنگین وزن هستند، موجب پارگی مویرگ های مقعدی و بروز بواسیر می شود.

چاقی از دلایل بروز بواسیر

وزن سنگین، فشار زیادی هنگام نشستن و دفع مدفوع بر قسمت های تحتانی بدن می آورد. با فشار آمدن به مقعد مویرگ های مقعدی آسیب دیده و فرد به بیماری یبوست مبتلا می شود. با افزایش وزن توده های چربی نیز در بدن افزایش می یابند. توده های چربی شکمی در حرکات روده ای اختلال ایجاد می کند. با اختلال در حرکات روده ای، دفع منظم مدفوع از بین رفته و بیماری بواسیر به وجود می آید.

نشستن های طولانی

یکی دیگر از دلایل بروز بواسیر نشستن های طولانی است. با نشستن های طولانی بر روی اندام های تحتانی فشار وارد می شود. همانطور که در مطالب قبلی ذکر کردیم با وارد شدن فشار بر مویرگ های مقعدی و آسیب دیدگی، بیماری بواسیر به وجود می آید. بهتر است از نشستن های طولانی مدت دوری کنید. پس از 1 ساعت نشستن، زمانی را برای قدم زدن و انجام فعالیت های دیگر اختصاص دهید. اگر مجبور به نشستن های طولانی مدت هستید، بهتر است از بالشتک های طبی مخصوص استفاده کنید.

 

سکس مقعدی

همانطور که در مقالات قبلی توضیح دادیم سکس مقعدی، یکی از رفتارهای ناهنجاری است که مشکلات و بیماری های غیرقابل جبرانی به وجود می آورد. با انجام سکس مقعدی، مویرگ های ناحیه مقعد، عضلات و اعصاب مقعدی آسیب می بینند. دریچه ی عضلات مقعدی در حالت های عادی بسته می باشد. هنگام انجام سکس مقعدی، آلت تناسلی با فشار زیاد دریچه کانال مقعد را باز می کند. ایجاد فشار کنترل بسته شدن دریچه را از بین رفته و بیماری بواسیر به وجود می آید.

ژنتیک از دلایل بروز بواسیر

با وجود رعایت رژیم های غذایی مناسب و فعالیت های مناسب بدنی، برخی افراد به علت وراثت، مستعد بیماری بواسیر هستند. متأسفانه برخی از بیماری ها منشأ ژنتیکی دارند.

بارداری

افزایش وزن در دورارن بارداری و عدم استفاده از رژیم های غذایی مناسب در بروز بیماری بواسیر مؤثر است.

افزایش سن

ترک فعالیت های روزمره، مصرف قرص های درمانی و ضعف عضلات، از دلایل بروز بیماری بواسیر در سنین کهنسالی است. بهتر است از ملین های گیاهی با مشورت پزشک، در این سنین استفاده شود.

مشروبات الکلی از دلایل بروز بواسیر

مصرف مشروبات الکلی، در دستگاه گوارش و کبد اختلال ایجاد می کند. اختلال در عملکرد کبد و دستگاه گوارش، زمینه ساز بروز بیماری بواسیر است.

فعالیت های بدنی نادرست

فعالیت های بدنی نادرست و برداشتن غیر اصولی اجسام سنگین، به اندام تحتانی فشار وارد کرده و زمینه ساز بیماری بواسیر می شود. بهتر است انجام ورزش و فعالیت های بدنی خود را زیر نظر مربی های ورزشی و متناسب با شرایط بدنی خود انجام دهید.

 

 

 


بواسیر چه علائمی دارد؟

بواسیر یکی از بیماری های مقعدی است. با تشخیص زود هنگام، این بیماری با صرف هزینه کم و به راحتی قابل درمان است. در این مقاله نشانه ها و علائم بواسیر را شرح خواهیم داد.

علائم بیماری بواسیر

بیماری مقعدی بواسیر یک بیماری پر نشانه است. پس از بروز هر یک از این علائم سریع تر به منظور درمان بواسیربه پزشک مراجعه کنید. لازم به ذکر است علائم بیماری ها با توجه به پیشرفت بیماری و سیستم بندی افراد متفاوت است. علائم بیماری بواسیر عبارتند از:

خون در مدفوع

وجود خون قرمز روشن در کف سرویس بهداشتی و مدفوع، یکی از علائم مهم بیماری بواسیر است. در مراحل اولیه بیماری، خونریزی بسیار کم می باشد. با پیشرفت بواسیر، خونریزی نیز بیشتر می شود. همانطور که در مقالات قبلی ذکر کردیم، بیماری بواسیر 3 نوع داخلی، خارجی و ترومبزه است. در هر 3 نوع بیماری، خونریزی ناشی از بواسیر، بیمار را دچار کم خونی می کند. لازم به ذکر است خونریزی مقعدی علت های متعددی دارد که می بایست سریع تر نسبت به درمان اقدام کنید.

وجود توده در مقعد

در بیماری بواسیر، خون از داخل مویرگ های مقعدی به بالا پمپاژ نمی شود.

با آسیب دیدن مویرگ های مقعدی، پمپاژ خون به سمت بالا مختل می شود. با برگشت خون به داخل مویرگ ها، فشار داخل مویرگ ها زیاد می شود. مویرگ های مقعدی پیچ در پیچ، گشاد و ملتهب می شوند. مویرگ های متورم خونی از ناحیه مقعدی بیرون زده و توده های مقعدی به وجود می آید. وجود توده در ناحیه مقعدی، نشانه ی بیماری بواسیر خارجی است. وجود توده ها، نشستن و دفع مدفوع را برای بیمار بسیار سخت می کند. پس از لمس هرگونه زائده ی گوشتی در مقعد، سریع به پزشک مراجعه کنید.

خارش مقعد از علائم بواسیر

خارش ناحیه مقعد از علائم بیماری های مقعدی و روده ای است. خارش مقعد یکی از علائم بواسیر خارجی است. پس از ترشحات مخاطی از مقعد، پوست اطراف مقعد ملتهب شده و موجب ایجاد خارش در ناحیه مقعدی می شود. پس از ایجاد خارش در ناحیه مقعدی می بایست آزمایش بیماری های انگلی نیز انجام شود.

ترشحات لزج

پس از دفع کامل مدفوع وجود ترشحات لزج در اطراف ناحیه مقعد، یکی دیگر از نشانه های بیماری بواسیر است. منشأ ترشحات، از درون کانال مقعدی می باشد و به راحتی از روی پوست پاک نمی شوند. ترشحات لزج مانند سفیده تخم مرغ می باشد. این ترشحات به علت یبوست های مزمن، در پشت مدفوع جمع شده و پس از دفع مدفوع خارج می شوند.

دفع ناموفق مدفوع از علائم بواسیر

پس از رسیدن مدفوع به کانالی که در انتهای راست روده قرار دارد، فرد به دفع مدفوع احتیاج پیدا می کند. مدفوع افراد سالم کاملاً دفع می شود. در افرادی که بیماری های خاصی مانند بواسیر دارند، عضلات دریچه ای مقعد ضعیف شده و توانایی دفع مدفوع کاملاً از بین می رود. پس از دفع مدفوع، مقداری از مدفوع در بخش انتهایی راست روده می ماند و احساس درد و ناراحتی برای بیمار به وجود می آورد.

عوارض بیماری بواسیر

پس از مشاهده علائم بیماری بواسیر و مراجعه به پزشک، بیماری بواسیر به راحتی درمان می شود. با سهل انگاری معالجه بیماری بواسیر، عوارض ناخوش آیندی پیش می آید که درمان بیماری را سخت تر می کند. عوارض ناشی از بیماری بواسیر عبارتند از:

  • خونریزی: به علت بسته نشدن کامل عروق، بیمار از ناحیه عروقی دچار خونریزی می شود. خونریزی های ناحیه مقعدی و روده، باعث بروز بیماری کم خونی در بیمار می شود.
  • عفونت: خراش و زخم های مقعدی احتمال چرکی شدن دارند. با رعایت نکردن بهداشت فردی و معالجه، ناحیه مقعدی دچار عفونت می شود.
  • بی اختیاری مدفوع: با ضعف عضلات مقعدی، اعصاب حسگر و کنترلی دریچه ی مقعد آسیب می بیند. بی اختیاری مدفوع یکی از عوارض بواسیر پیشرفته است. این عارضه با انجام عمل جراحی قابل درمان است.

 

علت های بروز بیماری بواسیر

علت های بروز بیماری بواسیر عبارتند از:

  • یبوست
  • رژیم های نامناسب فاقد فیبر و مایعات
  • نشستن و ایستادن های طولانی
  • سکس مقعدی
  • چاقی بیش از حد
  • وراثت
  • بیماری های کبدی و روده ای

 


بواسیر چیست ؟

بواسیر چیست ؟ این بیماری هموروئید یا پیلس هم نامیده می شود، در این بیماری عروق در مقعد و رکتوم پایین تر شما، مثل عروق واریس، متورم شده و ایجاد درد همراه با تورم میکنند. بواسیر علل متعددی دارد، اگرچه اغلب آنها ناشناخته اند. همچنین ممکن است در نتیجه فشار زیاد برای حرکات روده، یا به سبب افزایش فشار روی عروق در طول بارداری بوجود آید. بواسیر ممکن است داخل رکتوم (هموروئید داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (هموروئید خارجی) ایجاد شود. نکته قابل توجه این است که نزدیک به سه چهارم بزرگسالان بتدریج بواسیر خواهند داشت. این بیماری اغلب علامتی ندارد اما در مواردی موجب خارش، ناراحتی یا خونریزی می شود.

ندرتا ، یک لخته خون ممکن است از داخل بواسیر خارج شود (بواسیر ترومبوز شده). این خطرناک نیست اما میتواند به شدت دردناک و گاهی نیازمند نیشتر زدن و تخلیه باشد. خوشبختانه بسیاری از گزینه های اثرگذار برای درمان بواسیردر دسترس اند. در بسیاری افراد علایم با درمان خانگی و تغییر سبک زندگی تکسین می یابد.

 

علایم و نشانه های مریضی بواسیر شامل موارد زیرند:

  • خونریزی بدون درد حین حرکات روده- شما ممکن است متوجه مقادیر کمی خون قرمز روشن روی دستمال توالت یا داخل توالت شوید.
  • خارش یا تحریک در منطقه مقعدی شما.
  • درد یا ناراحتی.
  • ورم اطراف مقعد.
  • یک توده نزدیک مقعد که ممکن است حساس یا دردناک باشد (احتمالا بواسیر ترومبوز شد)

انواع بواسیر چیست ؟

بواسیر داخلی: این بواسیر داخل رکتوم واقه شده است. شما معمولا نمی توانید آن را ببینید یا حس کنید و بندرت ایجاد ناراحتی میکند. اما زور زدن و تحریک آن زمانی که مدفوع در حال عبور است می تواند به سطح بواسیر صدمه وارد کند و موجب خونریزی شود. بندرت زور زدن می تواند بواسیر داخلی را از طریق باز شدن مقعد ، هل دهد. این مورد بعنوان بواسیر بیرون زده یا پرولاپس بواسیر شناخته شده است و می تواند موجب درد و تحیرک شود.

بواسیر خارجی: که زیر پوست اطراف مقعد شما وجود دارد، وقتی تحریک می شود می تواند خارش داشته باشد یا خونریزی کند.

بواسیر ترومبوز شده: گاهی خون می تواند در بواسیر خارجی جریان داشته و یک لخته (ترومبوز) خارج شود که نتیجه آن درد شدید، ورمف التهاب و توده سخت نزدیک مقعد شماست.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

خون ریزی حین حرکات روده رایج ترین علامت مرضی بواسیر است. دکتر شما می تواند با انجام تست فیزیکی و سایر آزمایش ها بواسیر یا سایر موقعیت ها و بیماری های خیلی جدی را تایید یا رد کند. همچنین اگر می دانید بواسیر دارید ، در صورتی که با درد ، خونریزی مکرر یا بیش از حد مواجه شدید که با درمان های خانگی بهبود نیافت، با پزشک تان در میان بگذارید.

فرض نکنید خونریزی رکتال به بواسیر برمیگردد بخصوص اگر بالای 40 سال سن دارید. خون ریزی رکتال می تواند به سبب دیگر بیماری ها مثل سرطان کولورکتال یا سرطان مقعد هم ایجاد شود. اگر خونریزی را همزمان با تغییر مشخص عادات روده ایی یا تغییر رنگ و قوام مدفوع تجربه کردید، حتما با پزشکتان مشورت کنید. انواع مدفوع می تواند علامت خونریزی گسترده در جاهای دیگر لوله گوارش شما باشد.

اگر شما تجربه مقدار زیادی خونریزی رکتال با منگی، گیجی یا ضغف داشتید به اورژانس مراجعه کنید.

علت بروز بواسیر چیست ؟

عروق اطراف مقعد تمایل به کش آمدن تحت فشار دارند و ممکن است متورم یا برآمده شوند. عروق متورم (بواسیر) می تواند از افزایش فشار در رکتوم پایینی به دلایل زیر ایجاد شود:

  • زور زدن در حرکات روده
  • نشستن های طولانی در توالت
  • اسهال یا یبوست مزمن
  • چاقی
  • بارداری
  • مقاربت مقعدی
  • رژیم غذایی کم فیبر

بواسیر خیلی شبیه پیر شدن است چراکه بافت های حمایت کننده عروق در رکتوم شما و مقعد ضعیف و کش آمده می شوند.

عوامل خطر

هرچه پیرتر می شوید، خطر بواسیر شما بیشتر می شود. چراکه بافت های حمایت کننده عروق در رکتوم شما و مقعد ضعیف و کش آمده می شوند. این می تواند زمانی که شما باردار هستید هم اتفاق بیافتد چون وزن بچه به منطقه مقعد فشار می آورد.

عوارض جانبی

عوارض جانبی بواسیر خیلی بندرت اتفاق می افتد و شامل موارد زیر است:

  • کم خونی: ندرتا کمبود خون مزمن از بواسیر موجب کم خونی میشود که در آن حالت شما گلبول های قرمز خون کافی برای حما اکسیژن به سلول هایتان را ندارید.
  • بواسیر چسبیده : اگر حمایت خونی از بواسیر داخلی قطع شود، بواسیر ممکن است بچسبد که موجب درد شدیدی می شود.

پیشگیری

بهترین راه پیشگیری، نرم نگه داشتن مدفوع برای عبور آسان آن است .برای پیشگیری از بواسیر و علایم مرضی رکتوم در بواسیر به نکات زیر توجه کنید:

  • غذاهای پرفیبر بخورید: بیشتر میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید. مدفوع را نرم و حجم آن را افزایش می دهد که به شما برای پیشگیری از زور زدن ایجاد کننده بواسیر، کمک می کند. فیبر را بتدریج به رژیم تان بیافزایید تا مشکل گاز پیدا نکنید.
  • زیاد مایعات بنوشید: هر روز 6 تا 8 لیوان آب یا مایعات دیگر (غیر الکی) بنوشید تا مدفوع نرم بماند.
  • به مکمل های فیبر توجه کنید: اغلب مردم به اندازه توصیه شده از رژیم غذایی شان فیبر - 25 گرم روزانه برای زنان و 38 گرم روزانه برای مردان – نمی گیرند مطالعات نشان داد که مکمل های فیبری بدون نسخه مثل موتاموسیل و سیترول علایم کلی و خونریزی بواسیر را بهبود می بخشد . این محصولات مدفوع را نرم و منظم میکنند. اگر شما از مکمل های فیبر استفاده می کنید مطمئن شوید که حداقل 8 لیوان آب یا مایعات دیگر می نوشید . از سوی دیگر ممکن است این مکمل ها موجب بروز یبوست یا تشدید آن شوند.
  • زور نزدید: زور زدن و نگه داشتن نفس برای گذشتن مدفوع فشار بیشتری در عروق رکتوم پایین ایجاد می کند.
  • به محض احساس نیاز اجابت مزاج کنید: اگر صبر کنید تا حرکت روده بگذرد و نیاز فراموش شود، عبور مدفوع می تواند خشک و سخت تر شود.
  • ورزش کنید: فعال باشید تا از یبوست و فشار روی عروق که می تواند به سبب دور های طولانی ایستادن با نشستن باشد اجتناب کنید. ورزش می تواند به کاهش وزن که در بواسیر مشارکت می کند هم کمک کند. از نشستن طولانی خودداری کنید. نشستن طولانی بخصوص روی توالت می تواند فشار رابه عروق و رگ ها افزایش دهد.

 

 


درمان فیشر با طب سنتی

علم طب سنتی با شناخت طبع افراد بیماری ها را مداوا می کند. درمان فیشر با طب سنتی ، با استفاده از روش های زیر تحقق می یابد.

  • گیاهان دارویی
  • ماساژ درمانی
  • حجامت
  • بادکش درمانی
  • زالو درمانی

هر کدام از این روش ها در درمان فیشرموثر هستند اما بهتر است برای استفاده از این روش ها با پزشک متخصص مشورت کنید.

گیاه درمانی

گیاه درمانی مؤثرترین روش درمان فیشر با طب سنتی است. در روش گیاه درمانی طب سنتی، با استفاده از گیاهان پمادهایی را آماده می کنند. استفاده از پمادهای گیاهی درد و خونریزی فیشر مقعدی را کم می کند. در مراحل اولیه بیماری با مشورت با پزشک خود برای تسکین درد از طب سنتی استفاده کنید.

·         روغن زیتون:

روغن گیاهی زیتون به علت چربی های سالمی که دارد، یک مسهل بسیار خوب برای حرکات روده است. مصرف این روغن گیاهی مدفوع را نرم می کند. روده ها با مصرف این روغن، مدفوع را راحت دفع می کنند. روغن گیاهی زیتون دارای مقادیر زیادی املاح مفید است. املاح روغن زیتون برای کاهش التهاب فیشر مقعدی بسیار مفید است. می توانید روغن زیتون و عسل و موم زنبور را با اندازه های یکسان مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا عسل آب شود. پس از خنک شدن مواد مخلوط شده را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

·         آلوئه ورا:

گیاه آلوئه ورا برای تسکین درد، التهاب و ترمیم بافت های آسیب دیده یکی از بهترین روش های درمان فیشر مقعدی با طب سنتی است. برگ آلوئه ورا را از وسط برش دهید. ژل آلوئه ورا را مستقیم روی محل آسیب دیده مقعد بمالید. این روش را 3 نوبت در روز انجام دهید.

·         سرکه سیب:

سرکه سیب در طب سنتی برای درمان بیماری ها جایگاه ویژه ای دارد. سرکه سیب برای حرکات روده، دفع مدفوع و یبوست مفید است. سرکه سیب را با آب مخلوط کنید و برای ضدعفونی کردن زخم مقعد استفاده کنید. سرکه سیب را با عسل مخلوط کنید و روزی 2 بار بنوشید.

·         روغن نارگیل:

روغن نارگیل یک روان کننده قوی است. می توانید از روغن نارگیل روزی 3 بار مستقیم روی زخم های مقعد بمالید. روغن نارگیل را می توانید میل کنید.

·         تخم کتان:

تخم کتان منبع اسیدهای چرب امگا 3 و فیبر است. تخم کتان یکی از بهترین درمان های خونریزی فیشر مقعدی است. تخم کتان یک ملین است. برای رفع یبوست و مشکلات حرکتی روده مفید است.